Een circulaire beweging

Onze circulaire producten

Woodsaver

Behoudt alle kenmerken van fineer, 100% circulair

Het technische verhaal

Houtverbindingen via vingerlassen zijn geen nieuwe technologie. In massief hout is dit al geruime tijd gebruikelijk, terwijl bij fineer tot op heden alleen dun fineer van 0,6 mm werd toegepast voor de productie van kantenband. Bosq heeft een innovatieve productiemethode ontwikkeld waarbij korte reststukken slim worden samengevoegd. Maar liefst 80% van deze stukken zou normaal gesproken worden versnipperd tot spaanders of gebruikt worden als brandhout. Met WoodSaver transformeren we deze hoogwaardige korte houtstukken tot een waardevol materiaal dat opnieuw kan worden ingezet in nieuwe projecten. Dit maakt WoodSaver tot een uniek product.
Het grote voordeel van 1,4 mm dik fineer is dat er talloze afwerkingsopties beschikbaar zijn, zoals diep borstelen en zandstralen.

Bosq heeft een innovatieve productiemethode ontwikkeld waarbij korte reststukken slim worden samengevoegd.

100% circulair

WoodSaver resulteert in een opwaarderig van hoogwaardig fineer

WoodSaver is een volledig circulair product en géén restproduct. Het belangrijke onderscheid zit in het behoud van de intrinsieke waarde van een circulair product, terwijl bij de vervaardiging van restproducten deze waarde verloren gaat. De korte stukken die momenteel ontstaan in ons productieproces worden traditioneel vermalen, verbrand, of in het beste geval tot pallets verwerkt. Tijdens deze processen verliest het hoogwaardige houtproduct (fineer) zijn oorspronkelijke waarde en wordt het een bijproduct. Met WoodSaver behouden we alle eigenschappen van fineer, wat resulteert in een opwaardering van dit hoogwaardige materiaal en daarom kunnen we met trots stellen dat WoodSaver 100% circulair is!

BULO1__642-Edit

Soorten Woodsaver

Maak kennis met de veelzijdigheid van WoodSaver:
Sileä, Muuten en Villi. Elk van deze varianten heeft zijn eigen unieke eigenschappen en stijl, zodat je de perfecte houtafwerking kunt kiezen die past bij jouw project en esthetische voorkeur.

Sileä

Sileä2

Sileä is een unieke variant van Woodsaver waarbij het fineer voor de totale lengte afkomstig is uit slechts één boek. De korte stukken worden met uiterste precisie in de lengte aan elkaar gezet met behulp van een vingerlas. Deze methode behoudt de originele fineerstructuur en zorgt ervoor dat de vingerlas in de meeste gevallen vrijwel onzichtbaar is. Kies voor Sileä als je op zoek bent naar een strakke en naadloze houtafwerking.

Muuten

Muuten2

Muuten is vergelijkbaar met Sileä, waarbij het fineer ook uit slechts één boek afkomstig is. Echter, bij Muuten is er een bewuste kleurafwijking na de vingerlas, waardoor het houtoppervlak een unieke uitstraling krijgt. Deze variant is ideaal als je subtiele kleurvariaties wilt benadrukken en een bijzondere visuele impact wilt creëren.

Houtsoorten

Natuur eik

Gerookte eik

Natuur lariks

Gerookte lariks

Amerikaanse noten

Essen

Beuken