Activiteiten

Ons ruim aanbod biedt onder meer fineer trading grassen maatwerk .

Fineer Trading

Fineer is een dun laagje “echt” hout dat door snijmachines uit de mooiste bomen gesneden wordt. Deze technologie zorgt ervoor dat men het maximale rendement uit een boomstam kan halen. De meest milieuvriendelijke manier om met echt hout om te gaan! Fineer is een waardevolle grondstof met unieke kwaliteiten en een natuurlijke schoonheid. De laatste jaren is er een kentering gekomen in de manier waarop mensen naar hout kijken. Ze willen én appreciëren weer het échte hout. ‘Vroeger mocht er geen vlekje of haperingetje op het hout zitten. Nu is de klant kritisch, maar hij wil het hele verhaal horen. Ook dat het foutje geen foutje is, maar typisch voor echt hout.

Gras: Bamboe

Bamboe is een grassoort die heel snel hernieuwbaar is  (het “verhout” in slechts 5 jaar) en is daardoor heel duurzaam en ecologisch. Bosq is exclusief verdeler van Moso. Bamboe, met het karakteristieke lijnenpatroon, onderscheidt zich duidelijk van andere houtsoorten. Ook qua hardheid is bamboe een goed materiaal, het is namelijk harder dan bijvoorbeeld eik.

Door een hittebehandeling (thermo) kan het bamboe ook in een zeer donkere versie geleverd worden (bijna zwart). De uitstraling wordt dan vaak vergeleken met wengé, maar bamboe is veel voordeliger. Bosq kan naar de Belgische markt vanuit stock bamboe leveren (zowel fineer als plaatmateriaal), dit door een intensieve samenwerking met Moso International BV in Zwaag.

Gras: Palm

Palm is een grassoort. Palm is ecologisch en duurzaam en helpt om de ontbossing van de regenwouden tegen te gaan. Het is 100 % milieuvriendelijk en heeft een hoge hardheid. Omwille van zijn rijke, donkere kleur en coherente structuur, kan palm gebruikt worden voor talrijke interieurtoepassingen. In 2011 won Bosq met palm de Interzum Award Intelligent Material & Design.

Halfafgewerkte producten

Bij Bosq is er ook de expertise om grondstoffen te verwerken tot half afgewerkte producten.

Interesse in ons fineer?

Contacteer ons