Lokaal Hout

Lokaal Hout
oktober 26, 2017 eva
hout

Gaan wandelen betekent voor Bert: elke boom bekijken. Of beter: elk bos. Want het zijn de bossen die van tel zijn. “Jarenlang hebben we de eikenbossen vanuit Oekraïne naar hier verscheept. We waren blijkbaar ervan overtuigd dat onze bossen niet interessant konden zijn. Terwijl er hier ook bomen zijn. Alleen werden die vroeger enkel in brandhout verzaagd. Jammer, want zou niet alles om de echtheid van het product moeten draaien? “

Bosq verwerkt en promoot het gebruik van lokaal hout zoals inlandse beuk (vroeger het stokje van de frisco) en populier (vroeger kistjeshout)  met prachtige resultaten. De bomen uit de tuin van het Afrikamuseum in Tervuren, “Basra Locus” het hout van de sluisdeuren in de Schelde, …. Ze krijgen een tweede leven in de vorm van een exclusief tafelblad, een bank of een kast.