Briccole de venise: “getekend” hout

Briccole de venise: “getekend” hout
oktober 26, 2017 eva
Bricole-de-Venise
Bricole-de-Venise

Wie kent niet de iconische palen uit de lagune van Venetië?  Deze eikenstammen bevatten kleine fouten en imperfecties zodat ze tot op vandaag niet geschikt worden geacht om verder te kunnen verwerken. Ze staan gedurende 20 jaar in het water en ondergaan de gevolgen van het zoute water, algen en weekdieren. Wanneer ze vervangen worden zijn de stammen bijna onherkenbaar getekend met littekens. Bij Bosq vinden we dat deze littekens en fouten alleen maar bijdragen tot het unieke karakter van het hout. Dankzij onze jarenlange expertise zijn we erin geslaagd om deze getekende Venetiaanse eikenstammen verder te verwerken tot een karaktervol fineer. Bricole de Venise is een schoolvoorbeeld van hoe recuperatiehout toch zeer exclusief kan zijn.

Bricole-de-Venise